T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Dünyaca ünlü şeflerin workshoplar ve özel sunumlarla sahne alacağı, bu yıl 30 Kasım Cumartesi İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 5’incisi gerçekleşecek olan “Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı” öncesi, etkinlikte yer alan şefler, Tarsus’u ziyaret ederek yöresel lezzetleri tattılar.
Konferans öncesi konuk şehirlerden olan Tarsus’u ziyaret eden yaklaşık 40 kişilik şef ekibi, Mersin Valiliği himayesinde, Tarsus Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen etkinlikte Vali Ali İhsan Su ve ilçe protokolü üyeleri ile tarihi Kubat Paşa Medresesi'nde bir araya gelerek Mersin’e özgü zengin bir tadım deneyimi yaşadılar.
Vali Su: “Bu Çalışmalar, Zenginliklerimizin Tanıtılması Açısından Son Derece Önemli”
Mersin tanıtım filminin izlenmesinin ardından programda bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, dünyaca ünlü şefleri ve konukları ilimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Bu etkinlikler ülkemiz ve ilimiz için gerçekten çok çok önemli. Gastronomi dünyada da her geçen gün daha büyük önem kazanıyor. Bu anlamda ülkemizde de çok ciddi çalışmalar yapılıyor ve dünya çapında çok önemli şeflerimiz var. Bu tür çalışmalar, zenginliklerimizin hem ülkemize hem de dışarıya tanıtılması açısından son derece önemli. Ürünleriniz ve yaptığınız işler ne olursa olsun eğer bunu insanlığa tanıtamıyorsanız, paylaşamıyorsanız bir kıymeti yok. Yani siz hazinelere sahipsiniz ama toprağın altında tutuyorsunuz. Evet bu hazineleri ortaya çıkarmak önemli, insanlarla buluşturmak önemli işte bu etkinliklerin her biri buna vesile oluyor. Bir çok kıymetli değerlerimiz, ürünlerimiz, lezzetlerimiz var. Her biri bizim hazinelerimiz. İşte bu etkinliklerle bu hazinelerimizi insanlığa sunmuş oluyoruz, onlarla buluşturmuş oluyoruz.” ifadelerini kullandı.
Vali Su: “Mersin Gastronomi Konusunda Çok Zengin Bir Potansiyele Sahip”
Konuşmasının devamında Türkiye’nin ve Mersin’in gastronomi konusunda çok zengin bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Vali Su; “Doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile de Mersin, gerçekten görülmeye değer bir il, her yeri bir tarih hazinesi. Buraya dünyanın çeşitli yerlerinden gelen şeflerimiz Tarsus’u gezme ve görme imkanı da bulacaklar. Ben kendilerine tekrar hoş geldiniz diyorum, burada, güzel vakit geçirmelerini diliyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından hediye takdim töreni ile devam eden programda katılımcılar Mersin’e özgü lezzetleri tatma fırsatı yakaladı.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da konferans öncesi konuk şehir ziyareti gerçekleştirilecek olan etkinlikte şefler ve yurtdışından gelen konuklar, bu yıl Adana, Mersin (Tarsus) ve Gaziantep’i ziyaret ederek tarihi ve kültürel mekanları gezecek ve yöresel lezzetleri tadacak.
Bu yıl 5’incisi 30 Kasım Cumartesi günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde sektörün ileri gelenleri ve gastronomi paydaşlarını ağırlamaya hazırlanan Gastromasa’da dünya mutfaklarını temsil eden ünlü şefler kendilerine ilham veren unsurları hazırladıkları özel sunumlarla ziyaretçilerle paylaşacak.
Yemek programı ardından Tarsus temasları kapsamında Nusret Mayın Gemisi Müzesi ve Çanakkale Zaferi Kültür Parkı’nı gezerek, yetkililerden bilgi Vali Ali İhsan Su, daha sonra Mersin programına katılmak üzere ilçeden ayrıldı. 26.11.2019